Skoniai – raktas į došų prigimtį 2020

Uncategorized

Apie Mokymus

Kursą pristatysime trumpa ištrauka, iš paskaitos, kuri puikiai atspindi, kurso esmę:

,,Apie maistą esame linkę kalbėti, kaip angliavandenius, baltymus, riebalus. O kur mūsų emocijos, kurias patiriame valgydami, akių švytėjimas ar gera nuotaika skaniai pavalgius. Kiek gyvenimo skonių patiriame apskritai, ar mes mėgaujamės?”

Skonis gali pakeisti charakterį, mintis, emocijas. Tai vienas galingiausių terapinių instrumentų. Tarsi namų magai, maistu galime keisti šeimos narių jausmus ir sukurti šildančią atmosferą namuose. Skonis ne tik apie maistą, skonis apie gyvenimo ragavimą kasdienoje.

Kursą veda, ir ajurvedos išmintimi dalinasi apie skonio paveikį mūsų gyvenime ir kaip galime save sveikatinti geriau suvokdami skonio prasmę, šviesios atminties doc. dr. Aleta Chomičenkienė.

Žemėje augantys vaisiai, uogos, daržovės skiriasi spalvomis ir skoniais. O žmonės yra tarsi gėlės: kiekvienas turi savo kvapą, individualią žiedo formą, tik jam būdingą nervų sistemos tipą.

Gyvenimo bėgyje kiekvienas žmogus keičiasi, įgydamas naujos patirties, patirdamas gausybę emocijų. Kartais tuose pokyčiuose nėra lengva susigaudyti. Mūsų valgymas ir suvalgomas maistas yra puikus būdas keistis informacija su supančia aplinka: žolėmis, gėlėmis, medžiais, dangumi. Kai pajuntame jėgų stygių, negatyvias emocijas, dirglumą, turėtume pirmiausia ieškoti natūralių priemonių, padedančių „atrakinti‘‘ problemą tam tikru skoniu.

Kiekvienas augalas turi savo sudėtyje tam tikrų cheminių komponentų, kuriuos tiria biochemijos mokslas. Ajurvedoje labai daug dėmesio skiriama skonio sukeltoms transformacijoms. Skoniai gali veikti ne tik organus, bet ir emocijas. Kurse bus kalbama apie kiekvieno skonio ypatybes, jų įtaką žmogaus organų ir sistemų veiklai.

Ko išmoksite?

  • Studijuosite cheminę augalų sudėtį
  • Vaistažolių gaminimo būdus
  • Ajurvedines augalų savybes
  • Studijuosite kiekvieno skonio ypatybes
  • Kaip susiję valgymo įpročiai, skoniai ir emocijos žmogaus organizme?
  • Kas balansuoja došas?

Mokymų turinys

1-oji paskaita

  • Gaižus, aitrus, sutraukiantis skonis
    02:35:41

2-oji paskaita

3-oji paskaita

4-oji paskaita

5-oji paskaita

Studentų Įvertinimai & Atsiliepimai

Atsiliepimų nėra
Atsiliepimų nėra

Norite gauti stumiamuosius pranešimus apie visas svarbiausias vietoje vykdomas veiklas?